Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Hypnose og migræne

 

Hvad er migræne?

Migræne er et slemt og voldsomt anfald af hovedpine, som varer fra få timer op til flere dage.
Smerten dunker ofte i den ene side af hovedet, og mange gange følges smerten af opkastninger og stærk følsomhed overfor lys og lyde.

Migræne og hovedpine har ofte en følelsesmæssig underbevidst årsag. “Han er barn og spiller en håndboldkamp. Forældrene står og ser på, at han spurter op af banen. Han har fået at vide at han får 10,- hver gang han laver mål. Han hopper ind over stregen men får et skub og rammer banden og slår hovedet. En tilsyneladende harmløs hændelse.”
I dette tilfælde kunne migrænen være blevet ”skabt” ved, at drengen koblede hans præstation sammen med slaget i hovedet. Hver gang han fremover skulle præstere noget, kommer migræne lige før eller efter præstationen.

Det kunne også bare være forventningen om præstation, der udløser migræne. Oplevelser som disse huskes sjældent af klienten, da den var blevet fortrængt eller glemt som en ubetydelig hændelse af det bevidste sind. Lad være med at acceptere en ubehagelig tilstand.

Lige så pludselig noget ubehageligt er opstået, lige så pludseligt kan det forsvinde, når årsagen gennem hypnose bliver afdækket og den følelsesmæssige gåde er løst.

Hypnoseterapi kan afhjælpe kroniske smerter. Allerede i 1995 konkluderer den amerikanske sundhedstyrelse: The National Institutes of Healt, at der er stærke beviser for, at hypnose kan lindre cancersmerter og have effekt på andre smertetilstande. Nyere forskning har påvist, at hypnose har effekt på smertetærsklen. I kliniske forsøg er det desuden påvist, at hypnose har effekt på en lang række kroniske smertetilstande

Hypnose og migræne 1
i hypnosen arbejder vi ikke kun på at behandle dine symptomer, men er på at forebygge tilbagefald senere i livet.

Vi bruger selvhypnose

På Klinik Careteam benytter vi også selvhypnose i vores behandlinger. Vi anvender de nyeste hypnoseteknikker og lydfiler udviklet af førende hypnotisører i USA. Fra den første behandling skal du derfor også afsætte tid til selvhypnose ca. 10-15 min hver dag. Selvhypnosen gør brug af teknikker, som din underbevidsthed dagligt bearbejder.

Er hypnose farligt?
Det korte svar er "nej" på ingen måde. Hypnosetilstanden føles rar og afslappende. Du er aldrig i en sovende tilstand, når du hypnotiseres, men derimod i en naturligt forekommende bevidsthedstilstand, der ligger mellem at være vågen og at sove. Din kritiske sans er derfor hele tiden i gang og sorterer i det du hører. Hypnose vil aldrig kunne få dig til at gøre ting, som er i strid med dine egne grænser og din tro.

Jeg hypnotiserer ikke:
Skizofrene, dybt depressive, epilepsi lidende. personer der er under påvirkning af alkohol eller euforiserende stoffer.
Børn skal gerne være omkring 6 år, før de er parate til at lytte.

Jeg vil gerne understrege, at hypnose og behandlinger ikke garanterer bedring af din tilstand, og at resultaterne kan variere fra person til person.

Hypnose og migræne 2
Jeg er ovenud lykkelig over resultatet

Hej Mogens

Der er gået en måned siden vi talte sammen i telefonen, og godt to måneder siden jeg var hos dig første gang med min migræne. Jeg har som vi aftalte, lyttet til CDen dagligt to gange og haft stor glæde af denne daglige afslapning.

Med migrænen går det sådan, for lige at repetere, at udgangspunktet var 12 behandlingsdage med den stærke medicin  i gennemsnit de sidste tre måneder inden start på hypnosebehandling. I den efterfølgende måned var det faldet til 7, og her i den anden måned var det igen faldet til 4 behandlingsdage.

Lige nu er det 14 dage siden jeg sidst tog medicinen, og det er den længste pause jeg har haft i mange mange år. Jeg er på vej til to konferencer i træk på Sjælland, og det plejer at være en hård udfordring for mit hoved. Nu får vi se. Indimellem har jeg mindre hovedpiner, som kan fjernes med lidt håndkøbsmedicin. Det er til at overskue.

Som du kan forstå er jeg ovenud lykkelig over resultatet, og jeg fortsætter bare med de 2 gange 12 minutter, med mindre du har andre forslag.

De bedste hilsner

Søren Pedersen, Århus

Klik for at læse mere
Klinik Careteam, hypnose og hypnoterapi siden  2010

Hypnotisør og hypnoterapeut: 
Mogens Christensen, Løgstør

Hypnose og migræne 3

Har du et spørgsmål til det du lige har læst, skal du være velkommen til at kontakte mig på telefonen eller via denne kontaktformular. 

Ringer du til mig, mens jeg har jeg klienter, møder du min telefonsvarer. Indtaler du besked på denne kontakter jeg dig så snart jeg er klar (samme dag). Jeg træffes på hvedage mellem kl. 08.00-16.00.

6 + 11 =

Vigtig Info:
Vi opbevarer IKKE nogen som helst informationer om dig.
Efter afsendelse af svaret til dig, slettes din besked og dermed alle oplysninger vi har om dig. 
Læs vores persondatapolitik