Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Hvad er hypnose og hvad sker der i en hypnose?

sorg_1Hypnose er en seriøs terapeutisk metode, underbygget af års veldokumenteret forskning. Det der sker i hypnosen er, at jeg påvirker din bevidsthed, eller mere korrekt, får din bevidsthed til at slappe af så den samarbejder med din underbevidsthed. Hypnose er en naturlig forekommende bevidsthedstilstand, der ligger mellem vågen og søvn.

Man kan sige at hvis du har du det godt, fungerer din underbevidsthed og din bevidsthed godt sammen. Er du f.eks. bange for en bestemt situation eller psykisk ude af balance, har din underbevidsthed overtaget, og uanset hvor stærk en vilje du har, kan den ikke fjerne din angst og uro.

Er man under et stærkt pres, f.eks på arbejdet eller i dit ægteskab/forhold reagerer du psykisk.
Du bliver træt, modløs, irritabel, angst eller endda deprimeret. Dette pres kan også vise sig som en fysisk reaktion. Det kan være muskelsmerter, svedture, hjertebanken, kvalme, åndenød, hovedpine, mavesår og meget andet.
Alt dette sker helt ubevidst. Og din underbevidsthed er stærkere end din vilje. Når du er i hypnose og jeg har adgang til din underbevidsthed, kan jeg “genoprette balancen” så du igen får det godt.

Der er intet alternativt eller dramatisk ved at komme i hypnose.
Hypnose er en dybt seriøs terapeutisk metode, underbygget af mange års veldokumenteret forskning på området. Næsten alle kan komme i hypnose, men det virker kun, hvis du samarbejder med mig, og du kan ikke hypnotiseres mod din vilje, fordi din underbevidsthed er din ven og beskytter dig.

Mange tror at man falder i søvn i hypnose, men sådan er det ikke, du bliver dejlig afslappet, og efter hypnosen kan du huske alt hvad der er sagt mens du har været i hypnose.

Det drejer sig om træning
Vil du være bedre til noget, f.eks. at tale tysk, så må du træne dit tyske sprog, og jo bedre du ønsker at tale tysk, ja jo mere må du træne. Sådan forholder det sig også med dit sind. Ved hjælp af hypnose eller selvhypnose, kan du træne dit sind, og så vil der ske forandringer.

Du bliver ikke bedre til at tale tysk efter du har øvet dig i en uge. Forbedringerne sker over tid, men hvis du arbejder seriøst og målrettet med de at lære det tyske sprog, og bruger de rette værktøjer, så vil du blive bedre til at tale tysk. Det sjove ved hypnose er, at du bare gør du som du altid har gjort, nemlig at indlære en bestemt tanke, som giver dig en bestemt følelse. Forskellen er bare, at du nu med hypnosen og selvhypnosen lærer at vælge bevidst, hvor du tidligere handlede ubevidst, altså at, tanken tidligere valgte dig.

Hypnose er for alle
Hypnose er en naturlig forekommende bevidsthedstilstand, der ligger mellem vågen og søvn.
Der er altså intet unaturligt ved hypnose, tværtimod er du i en hypnotisk tilstand adskillige gange om dagen. Tilstanden minder om den du er i, når du ser TV, eller kører bil.

Kan du køre bil, falde i staver eller stene foran TV´et kan du gå i hypnose. Udgangspunktet er at man ønsker at forandre sig. Så enkelt er det faktisk.

Hvem kan behandles?
Man siger at al hypnose er selvhypnose, så det betyder at næsten alle fra ca. 6-7 år og opefter, kan have gavn af hypnose.
der er dog en vigtig ting at nævne, du “skal ønske en forbedring”, ellers kan jeg ikke hjælpe dig.

Sidegevinster ved hypnose
Der er mere ved hypnose end bare hypnose. En af sidegevinsterne ved at være i hypnose, er den dybdeafspænding som den hypnotiserede oplever. I den for mange mennesker kaotiske og stressede hverdag, kan det være en dybt helende oplevelse, at gå dybt i hypnose og opleve ro, fred og afslappethed.

Hvad er hypnose 1
Hvad er hypnose 2
Hvad er hypnose 3
Hvad er hypnose 4

Er du interesseret i spændende artikler og nyt om hypnose?
Ved tilmelding til min nyhedsmail, får du hver måned tilsendt en spændende artikel.

Læs mere og tilmeld dig

Fakta om hypnose:

Er hypnose farligt?
Nej. Hypnose er på ingen måde farligt

Kan jeg risikere, at jeg ikke kommer ud af hypnosen?
Nej. Du kan altid gå ud af hypnosen når du vil

Kan jeg komme i hypnose?
Ja. Det er meget få mennesker man siger der ikke kan. Det kan være fordi, klienten måske ikke selv vil. Eller måske vil klienten det så meget, at det er svært for klienten at slappe af.

Har hypnotisøren kontrol over mig?
Nej. Hypnotisøren kan aldrig få dig til, at gøre eller sige noget du ikke har lyst til.

Hvad er forskellen på hypnose og hypnoseterapi, hypnoterapi?
Hypnose er begrebet på selve tilstanden. Får du behandling med ren hypnose (også kaldet klassisk hypnose) så vil hypnotisøren udelukkende bruge suggestioner (forslag) til dit underbevidste sind om ændringer. Ved Hypnoseterapi/hypnoterapi, suppleres med forskellige værktøjer for at bearbejde samt ændre på tanker, følelser og vaner. Et af værktøjerne er f.eks. Reggression, som betyder at gå tilbage i tiden, f.eks til ting der er sket tidligere i dit liv.

Undtagelser i behandlingen


Jeg behandler ikke følgende:

– Personer med psykoser/psykotiske lidelser
– Evnesvage eller udviklingshæmmede
– Personer med diagnosticeret skizofreni
– Personer under påvirkning af alkohol eller andre rusmidler/stoffer

Efter en hypnose behandling
Hypnose åbner for en større virkelighed. Efter at have været i hypnose oplever man ofte en tilstand af forfriskethed, som efter at man har hvilet sig.
Mange siger at “det var dejligt afslappende”, men underligt, for samtidigt var jeg jo vågen. Andre føler af at tiden går i stå, og at de kun var væk et kort øjeblik, selvom hypnosen ofte har taget en god times tid.

Klinik Careteam, hypnose og hypnoterapi siden  2010

Hypnotisør og hypnoterapeut: 
Mogens Christensen, Løgstør

Hvad er hypnose 1

Har du et spørgsmål til det du lige har læst, skal du være velkommen til at kontakte mig på telefonen eller via denne kontaktformular. 

Ringer du til mig, mens jeg har jeg klienter, møder du min telefonsvarer. Indtaler du besked på denne kontakter jeg dig så snart jeg er klar (samme dag). Jeg træffes på hvedage mellem kl. 08.00-16.00.

12 + 9 =

Vigtig Info:
Vi opbevarer IKKE nogen som helst informationer om dig.
Efter afsendelse af svaret til dig, slettes din besked og dermed alle oplysninger vi har om dig. 
Læs vores persondatapolitik