Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Hypnose og fobier

Fobi er en psykisk sygdom, der betegner en sygelig frygt eller afsky for noget.

Ordet fobi er af græsk oprindelse. En fobi kan tage alle mulige afskygninger og kan være meget ødelæggende for den patient, som lider af fobien.

Behandlingen af en fobi kan indebære, at oprindelsen til frygten analyseres frem og at patienten derefter frigøres fra sin følelses belastning. Mange simple fobier kan fjernes ved hypnose. 2-6% af befolkningen menes at lide af den ene eller den anden form for fobi. Flest kvinder lider af fobier. Der er findes ca. 500 navngivne fobier.

En fobi er en vedvarende ulogisk frygt for ting eller en situation. Nogle har frygt for fugle, edderkopper, bier, tandlæger, selv om de med den bevidste del af sindet har fortalt dem selv, at de er i sikkerhed. Andre kan være bange for højder, flyvning osv.

Frygten bliver der, selv om logisk tænkning siger at f.eks. edderkoppen ikke er farlig, og man er klar over, at man ikke behøver at være bange for den, så reagerer underbevidstheden alligevel uhensigtsmæssigt.

Derfor kan man sige, at en fobi, er en irrationel og ubegrundet frygt.

Personer, som er har en fobi, siger ofte:  “Jeg ved godt, at det er fuldstændigt tåbeligt, men…”

Dvs. de er klar over, at der er noget galt, og at det er tåbeligt at reagere som de gør, på eksempelvis en edderkop, men bryde med angsten formår de ikke .
Som så mange andre problemer der har bolig i underbevidstheden, kan fobier afhjælpes med hypnose. Det er fordi, at hypnose er et fantastisk værktøj til at få kontakt med underbevidstheden.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål. Ring på 6167 2887. Det er helt uforligtende, og du kan få svar på alle dine spørgsmål.

Hypnose arbejder vi ikke kun på at behandle dine symptomer, men er på at forebygge tilbagefald senere i livet.
Hypnose og fobier.
i hypnosen arbejder vi ikke kun på at behandle dine symptomer, men er på at forebygge tilbagefald senere i livet.

Vi bruger selvhypnose

På Klinik Careteam benytter vi også selvhypnose i vores behandlinger. Vi anvender de nyeste hypnoseteknikker og lydfiler udviklet af førende hypnotisører i USA. Fra den første behandling skal du derfor også afsætte tid til selvhypnose ca. 10-15 min hver dag. Selvhypnosen gør brug af teknikker, som din underbevidsthed dagligt bearbejder.

Er hypnose farligt?

Det korte svar er "nej" på ingen måde. Hypnosetilstanden føles rar og afslappende. Du er aldrig i en sovende tilstand, når du hypnotiseres, men derimod i en naturligt forekommende bevidsthedstilstand, der ligger mellem at være vågen og at sove. Din kritiske sans er derfor hele tiden i gang og sorterer i det du hører. Hypnose vil aldrig kunne få dig til at gøre ting, som er i strid med dine egne grænser og din tro.

Jeg hypnotiserer ikke:
Skizofrene, dybt depressive, epilepsi lidende. personer der er under påvirkning af alkohol eller euforiserende stoffer.
Børn skal gerne være omkring 6 år, før de er parate til at lytte.

Jeg vil gerne understrege, at hypnose og behandlinger ikke garanterer bedring af din tilstand, og at resultaterne kan variere fra person til person.

Hypnose og fobier 1
Hypnose mod frygt for edderkopper.

Så vender jeg tilbage til dig – beklager det sene svar. Jeg var hos dig en mandag – og som vi snakkede om, ja så syntes jeg jo, at det var en meget underlig oplevelse. Da jeg kom hjem fra dig, var jeg en anelse nervøs for mit første møde med en edderkop. Jeg var bange for, at jeg ville reagere som altid (hoppe, spjætte, skrige og få det fysisk dårligt). Jeg opsøgte ikke selv edderkopperne, selvom jeg jo vidste at jeg nok kunne finde en i garagen. På den anden side kunne jeg godt mærke, at jeg havde en anden fornemmlse i maven end tidligere, når jeg f.eks. tænkte på edderkopper.

Tidligere knugede maven sig sammen, men når jeg nu tænkte på dem, ja så var der bare den der “gå da væk med dig”-fornemmelse.

Om onsdagen fjernede jeg en mindre edderkop – dog ikke med hænderne, men ved at puffe den væk med et stykke papir. Jeg tænkte at det var klogt at gøre det i små trin. Hele ugen igennem hørte jeg din cd og sagde min sætning dagligt. Så om søndagen skulle det stå sin prøve…om morgenen i håndvasken på badeværelset var en af de helt store sorte. Det gav et lille gip i mig, da jeg så den, men det var så også det. Jeg fjernede den med papir stille og roligt – og uden at begynde at få hjertebanken, ondt i maven eller skrige.

Bagefter var jeg simpelthen så stolt. Jeg har aldrig selv fjernet en så stor edderkop uden at det var ved at kaste en tyk bog ovenpå den eller trampe på den med sko.

Så jeg må sige, at det har hjulpet at være hos dig. Jeg har sidenhed taget flere af slagsen (dog ikke så stor som den føromtalte) uden problemer. Mine kære kollegaer har også testet mig af (de var så “flinke” at placere sorte edderkopper af plastik rundt omkring mit arbejdsbord – godt skjult, så jeg skulle opdage dem ved et tilfælde). Det gippede lidt i mig ved første opdagelse, men ellers intet og det tog mig tre timer at opdage dem overhovedet. Førhen har jeg jo set  edderkopper overalt – bare jeg så noget sort, troede jeg jo jeg så en edderkop.

Tusind tak for hjælpen.

Mvh Lone

Sarah kom af med frygten for fugle
Jeg vedhæfter dette billede som bevis på at jeg i dag ikke er bange for fugle. Det har været en stor hjælp at blive behandlet for min fugle fobi.

Tusind tak for hjælpen. Da jeg kom til dig var jeg utroligt bange for fugle, ja nærmest panisk. Jeg mente at det stammede fra da jeg var på efterskole, men i hypnosen bad du mig tænke tilbage på første gang jeg havde den frygtelige fornemmelse i kroppen

Hypnose mod frygt for fugle.
Tusind tak for hjælpen. Da jeg kom til dig var jeg utroligt bange for fugle, ja nærmest panisk. Jeg mente at det stammede fra da jeg var på efterskole, men i hypnosen bad du mig tænke tilbage på første gang jeg havde den frygtelige fornemmelse i kroppen.

Pludseligt var jeg tilbage da jeg var 6 år. Jeg var på besøg hos min familie sammen med min far. Han blev angrebet af nogle fugle mens jeg så på, det var rigtigt ubehageligt, men meget hurtigt fik du den frygtelige følelse væk. Senere i hypnosen mødte jeg igen nogle fugle, og jeg kunne mærke at angsten var væk.

Jeg vedhæfter dette billede som bevis på at jeg i dag ikke er bange for fugle. Det har været en stor hjælp at blive behandlet for min fugle fobi.

Tusind tak Mogens.

Hilsen Sarah

Hypnose og fobier 1
Klinik Careteam, hypnose og hypnoterapi siden  2010

Hypnoterapeut: Mogens Christensen

Hypnose og fobier 3

Har du et spørgsmål til det du lige har læst, skal du være velkommen til at kontakte mig på telefonen eller via kontaktformularen. 

Ringer du til mig, mens jeg har jeg klienter, møder du min telefonsvarer. Indtaler du besked på denne kontakter jeg dig så snart jeg er klar (samme dag).

7 + 13 =

Vigtig Info:
Vi opbevarer IKKE nogen som helst informationer om dig.
Efter afsendelse af svaret til dig, slettes din besked og dermed alle
oplysninger vi har om dig. Læs persondatapolitik

Pin It on Pinterest

Share This