nik Careteam - Professionel hypnose siden 2008
Ring Nu

Tlf.: 2370 4747

Man-Tor Kl. 08.00-16.00
Fredag   Kl. 08.00-15.00

Hypnose og fobier

 

Der findes mange former for fobier – lige fra fobi for edderkopper, eksamensangst til flyskræk – og de er stort set ens i deres grundlæggende natur. Og det gør dem nemme at fjerne.

Når du føler, at der enten er noget på spil eller der er fare på færde, begynder vores angstcenter, vores underbeviste sind at gøre opmærksom på sig selv. Vi reagerer alle forskelligt på den slags situationer – og er angsten ekstrem, skyldes det ofte noget i vores fortid, som har sat et aftryk i underbevidstheden. Det mest almindelige er at klienten har glemt hvad der gav vedkommende angsten – det er kun selve angsten, der er tilbage.

Frygten bliver der, selv om logisk tænkning siger at f.eks. edderkoppen ikke er farlig, og man er klar over, at man ikke behøver at være bange for den, så reagerer underbevidstheden alligevel uhensigtsmæssigt.

Effektiv behandling af fobier handler om at lære hjernen, at de situationer, som udløser fobien, ikke er reelt farlige. Selvom man ofte er bevidst om, at frygten er irrationel, starter den ikke med tanker, men opstår dybere nede i hjernen. Angsten opstår i det øjeblik, hjernen genkender en situation, som den tolker som farlig. Det sker helt ubevidst og i brøkdele af et sekund.

Først senere bliver man bevidst klar over, at man føler frygt. Derefter kommer tankerne – nogle vil handle om at undgå situationen, mens andre kan være mere rationelle og forsøge at berolige. På dette tidspunkt er hjernen dog allerede blevet “overtaget” af de mere primitive dele, som er drevet af frygt.

Derfor skal behandling af fobier ske ved at træne de dybere, mere primitive dele af hjernen til at reagere anderledes.

Behandling af fobier med hypnose og hypnoterapi 
Hypnose er meget effektiv til denne form for mentaltræning. I hypnose forstærkes forestillingsevnen, og hjernen oplever derfor det, man lever sig ind i, som mere virkeligt. Dette gør hypnose mere effektiv end blot at tale om frygten og forstå den intellektuelt, selvom det også kan være nyttigt.

I hypnose får man en anden oplevelse, og det er denne oplevelse, der ændrer hjernens automatiske reaktion. 

Personer, som er har en fobi, siger ofte:  “Jeg ved godt, at det er fuldstændigt tåbeligt, men…”

Dvs. de er klar over, at der er noget galt, og at det er tåbeligt at reagere som de gør, på eksempelvis en edderkop, men bryde med angsten formår de ikke. Som så mange andre problemer der har bolig i underbevidstheden, kan fobier afhjælpes med hypnose. Det er fordi, at hypnose er et fantastisk værktøj til at få kontakt med underbevidstheden.

Fobier
i hypnosen arbejder vi ikke kun på at behandle dine symptomer, men er på at forebygge tilbagefald senere i livet.

En fobi er en vedvarende ulogisk frygt for ting eller en situation.

Nogle har frygt for fugle (ornithofobi), edderkopper (araknofobi), bier (apifobi), tandlæger (odentofobi), selv om de med den bevidste del af sindet har fortalt dem selv, at de er i sikkerhed.

Andre kan være bange for højder (akrofobi), flyvning (aviofobi) osv.

I klinikken har jeg siden 2008, brugt specialtilpasset hypnose, der sammensættes så den passer perfekt til lige netop dine udfordringer, og de følelser og ting der trigger dig i forhold til dit problem.

Behandlingen af en fobi indebærer, at oprindelsen til frygten analyseres frem og at patienten derefter frigøres fra sin følelses belastning. 2-6% af befolkningen menes at lide af den ene eller den anden form for fobi. Flest kvinder lider af en fobi.

 

Behandling af fobier lærer hjernen nye reaktioner Effektiv behandling af fobier handler om at lære hjernen, at de situationer, som udløser fobien, ikke er reelt farlige. Selvom man ofte er bevidst om, at frygten er irrationel, starter den ikke med tanker, men opstår dybere nede i hjernen. Angsten opstår i det øjeblik, hjernen genkender en situation, som den tolker som farlig. Det sker helt ubevidst og i brøkdele af et sekund.

Først senere bliver man bevidst klar over, at man føler frygt. Derefter kommer tankerne – nogle vil handle om at undgå situationen, mens andre kan være mere rationelle og forsøge at berolige. På dette tidspunkt er hjernen dog allerede blevet “overtaget” af de mere primitive dele, som er drevet af frygt.

Derfor skal behandling af fobier ske ved at træne de dybere, mere primitive dele af hjernen til at reagere anderledes.

Behandling af fobier med hypnose og hypnoterapi Hypnose er meget effektiv til denne form for mentaltræning. I hypnose forstærkes forestillingsevnen, og hjernen oplever derfor det, man lever sig ind i, som mere virkeligt. Dette gør hypnose mere effektiv end blot at tale om frygten og forstå den intellektuelt, selvom det også kan være nyttigt.

I hypnose får man en anden oplevelse, og det er denne oplevelse, der ændrer hjernens automatiske reaktion.

Hypnoterapi er en terapiform, hvor hypnose indgår. Hypnoterapi foregår som en samtale, hvor man taler sammen, og hvor man indimellem går i hypnose. Som klient er man bevidst hele tiden. Forskellen er, at man i hypnose er mere indlevende i det, man forestiller sig, hvilket gør en bedre i stand til at mærke sine tanker, følelser og fysiske fornemmelser i kroppen.

Jeg bruger selvhypnose

På Klinik Careteam benytter jeg selvhypnose som den del af forløbet.
Jeg anvender de nyeste hypnoseteknikker og lydfiler udviklet af førende hypnotisører i England og USA.
Fra den første behandling skal du derfor også afsætte tid til selvhypnose ca. 10-15 min hver dag. Selvhypnosen gør brug af teknikker, som din underbevidsthed dagligt bearbejder.

Er hypnose farligt?
Det korte svar er "nej" på ingen måde. Hypnosetilstanden føles rar og afslappende. Du er aldrig i en sovende tilstand, når du hypnotiseres, men derimod i en naturligt forekommende bevidsthedstilstand, der ligger mellem at være vågen og at sove. Din kritiske sans er derfor hele tiden i gang og sorterer i det du hører. Hypnose vil aldrig kunne få dig til at gøre ting, som er i strid med dine egne grænser og din tro.

Jeg hypnotiserer ikke:
Skizofrene, dybt depressive, epilepsi lidende. personer der er under påvirkning af alkohol eller euforiserende stoffer.
Børn skal gerne være omkring 6 år, før de er parate til at lytte.

Jeg vil gerne understrege, at hypnose og behandlinger ikke garanterer bedring af din tilstand, og at resultaterne kan variere fra person til person.

Hypnose og fobier 1

Hypnose er eninvesteringi dig selv

Hvad er din forandring værd for dig?

Jeg garanterer dig en professionel behandling.
og jeg integrerer al min viden og hjælper dig med special tilpasset hypnose der er tilpasset lige netop din situation og dine udfordringer.

Hypnose er en blanding af forandring og indsigt i dig selv under hypnosesessionen


Er hypnoseterapi noget for dig?

Vær opmærksom på, at de klienter der kommer i min klinik accepterer, at det man som klient indgår i et samarbejde med mig.

Jeg ser min opgave som at give dig værktøjer, der gør at du kan komme i mål med det ønske du har til en forbedring af din tilstand.

Jeg “gør” ikke noget ved dig - jeg hjælper til din hjerne til at skabe ny indlæring og ændre de automatiske mønstre, der har skabt dit problem.

Det fungerer kun, hvis du er villig til at:

  • åbne op og mærke efter i dig selv hvad der “rører” sig af tanker og følelser
  • er til stede og lever dig ind i de situationer vi arbejder med
  • er åben overfor de øvelser og teknikker, vi arbejder med

 

Du skal ikke vælge mig hvis du:

  • forventer, at du bare sætter dig i stolen, lukker øjnene og så “fixer” jeg dig med hypnoseterapi
  • bare har brug for en person til at læsse af på, og tale om dine problemer

Husk, at du ikke er alene i din kamp mod dit problem. Jeg er her for at støtte dig og guide dig hele vejen. Sammen kan vi gøre det!

Sideeffekter efter et hypnoseforløb

Jeg havde en anden spøjs oplevelse efter mit forløb hos dig.

Jeg har ikke haft det godt med edderkopper. Jeg har i mange år også som barn haft en drøm, hvor jeg var inde i en stue, og jeg kunne ikke komme ud af den, for den var omgivet af edderkoppespind. Jeg kunne ikke se det, men det var der.

Og det har været sådan at hvis jeg så en edderkop, når vi kom i seng eller jeg havde været nede på toilet om natten og der så sad en på døren eller hang ned hvor jeg skulle gå, så måtte jeg have min mand jaget op af sengen for at tage den.

Skulle jeg ind i køkkenet og der var en edderkop, var det også tæt på at han måtte ned for at tage den. En nat jeg var nede hænger der så en edderkop ned fra toiletrullen. Jeg tager ”bare” fluesmækkeren (den ligger fast på badeværelset) og giver den en på hovedet. Et par nætter efter – måske et par uger efter, så kommer der edderkop kravlende på bordet ved siden af toilettet. Igen tager jeg ”bare” fluesmækkeren og slår den ihjel. Uden at jeg tænker videre over det. dagen efter får jeg så den her aha oplevelse og tænker: hvad skete er lige der??

Det er vildt at hypnose for noget helt andet, kan hjælpe med min fobi mod edderkopper.  Jeg er stadig ikke vild med edderkopper, men jeg kan selv tage de fleste og jeg løber ikke skrigende bort længere.

Susanne Svingholm

Hypnose mod frygt for edderkopper.

Så vender jeg tilbage til dig – beklager det sene svar. Jeg var hos dig en mandag – og som vi snakkede om, ja så syntes jeg jo, at det var en meget underlig oplevelse. Da jeg kom hjem fra dig, var jeg en anelse nervøs for mit første møde med en edderkop. Jeg var bange for, at jeg ville reagere som altid (hoppe, spjætte, skrige og få det fysisk dårligt). Jeg opsøgte ikke selv edderkopperne, selvom jeg jo vidste at jeg nok kunne finde en i garagen. På den anden side kunne jeg godt mærke, at jeg havde en anden fornemmlse i maven end tidligere, når jeg f.eks. tænkte på edderkopper.

Tidligere knugede maven sig sammen, men når jeg nu tænkte på dem, ja så var der bare den der “gå da væk med dig”-fornemmelse.

Om onsdagen fjernede jeg en mindre edderkop – dog ikke med hænderne, men ved at puffe den væk med et stykke papir. Jeg tænkte at det var klogt at gøre det i små trin. Hele ugen igennem hørte jeg din cd og sagde min sætning dagligt. Så om søndagen skulle det stå sin prøve…om morgenen i håndvasken på badeværelset var en af de helt store sorte. Det gav et lille gip i mig, da jeg så den, men det var så også det. Jeg fjernede den med papir stille og roligt – og uden at begynde at få hjertebanken, ondt i maven eller skrige.

Bagefter var jeg simpelthen så stolt. Jeg har aldrig selv fjernet en så stor edderkop uden at det var ved at kaste en tyk bog ovenpå den eller trampe på den med sko.

Så jeg må sige, at det har hjulpet at være hos dig. Jeg har sidenhed taget flere af slagsen (dog ikke så stor som den føromtalte) uden problemer. Mine kære kollegaer har også testet mig af (de var så “flinke” at placere sorte edderkopper af plastik rundt omkring mit arbejdsbord – godt skjult, så jeg skulle opdage dem ved et tilfælde). Det gippede lidt i mig ved første opdagelse, men ellers intet og det tog mig tre timer at opdage dem overhovedet. Førhen har jeg jo set  edderkopper overalt – bare jeg så noget sort, troede jeg jo jeg så en edderkop.

Tusind tak for hjælpen.

Mvh Lone

Sara kom af med frygten for fugle

Jeg vedhæfter dette billede som bevis på at jeg i dag ikke er bange for fugle. Det har været en stor hjælp at blive behandlet for min fugle fobi. Tusind tak for hjælpen. Da jeg kom til dig var jeg utroligt bange for fugle, ja nærmest panisk. Jeg mente at det stammede fra da jeg var på efterskole, men i hypnosen bad du mig tænke tilbage på første gang jeg havde den frygtelige fornemmelse i kroppen

Hypnose mod frygt for fugle.
Tusind tak for hjælpen. Da jeg kom til dig var jeg utroligt bange for fugle, ja nærmest panisk. Jeg mente at det stammede fra da jeg var på efterskole, men i hypnosen bad du mig tænke tilbage på første gang jeg havde den frygtelige fornemmelse i kroppen.

Pludseligt var jeg tilbage da jeg var 6 år. Jeg var på besøg hos min familie sammen med min far. Han blev angrebet af nogle fugle mens jeg så på, det var rigtigt ubehageligt, men meget hurtigt fik du den frygtelige følelse væk. Senere i hypnosen mødte jeg igen nogle fugle, og jeg kunne mærke at angsten var væk.

Jeg vedhæfter dette billede som bevis på at jeg i dag ikke er bange for fugle. Det har været en stor hjælp at blive behandlet for min fugle fobi.

Tusind tak Mogens.

Hilsen Sara

Klienterne i klinikken kommer fra

Hypnose klienterne der kommer med fobier, kommer bl.a. fra:

7700 Thisted – 7800 Nykøbing Mors – 7900 Skive – 7950 Erslev – 7990 Øster Assels – 8800 Viborg – 8831 Løgstrup – 8832 Skals – 8840 Bjerringbro – 8860 Ulstrup – 9000 Aalborg  – 9200 Aalborg SV – 9210 Aalborg SØ – 9230 Svenstrup – 9240 Nibe – 9400 Nørre Sundby – 9440 Aabybro –  – 9460 Brovst – 9490 Pandrup – 9493 Saltum – 9600 Aars – 9631 Gedsted – 9640 Farsø – 9670 Løgstør – 9681 Ranum – 9690 Fjerritslev

Klinik Careteam, hypnose og hypnoterapi siden  2018

Hypnotisør & hypnoterapeut siden 2008:
Mogens Christensen, Løgstør

Hypnose Nordjylland

Har du et spørgsmål til det du lige har læst, skal du være velkommen til at kontakte mig på telefonen eller via denne kontaktformular.

Ringer du til mig, mens jeg har jeg klienter, møder du min telefonsvarer. Indtaler du besked på denne kontakter jeg dig så snart jeg er klar (samme dag). Jeg træffes på hverdage mellem kl. 08.00-16.00.

Vigtig Info:
Jeg opbevarer INGEN informationer om dig. Efter afsendelse af svaret til dig, slettes din besked og dermed alle oplysninger jeg har om dig.  Læs min persondatapolitik