Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Spørgsmål og svar til hypnose


Hvad er forskellen mellem en hypnotisør, hypnoterapeut og en hypnoseterapeut?

Der er behøver ikke nødvendigvis at være nogen forskel.

En hypnose- og en hypnoterapeut dækker over det samme, nemlig en der anvender hypnose i terapien, altså en person der laver hypnoseterapi eller hypnoterapi. En hypnotisør laver også terapi, men navnet dækker mest over traditionel hypnose, hvor der hovedsalig anvendes direkte suggestioner uden megen samtale, hvor en hypnoterapeut gennem samtalen prøver at finde årsagen til klientens problem.

Samtalen:
Inden jeg starter med hypnose/hypnoterapi, taler jeg med klienten om, hvad der skal behandles. Ofte kan klienten ikke bevidst huske, hvad der har fremkaldt tilstanden, men i hypnosen er der adgang til fortrængte oplevelser.

Når en situation, der har fremkaldt traumet, bringes frem i lyset, viser det sig ofte at være en situation, som klienten ved hjælp af sin fornuft, meget gerne ville have håndteret på en helt anden måde. I hypnosen er der mulighed for på en måde at “ændre beslutningen”, så den ikke bliver ved med at have indflydelse på klientens liv. På den måde ændres gamle overbevisninger, og klienten føler sig ofte meget lettet og i kontrol.

Hvor lang tid tager en behandling?:
En typisk hypnosebehandling varer ca. 1½ time, og kan groft set opdeles i tre afdelinger. Første afdeling er en grundig og afklarende samtale. Herefter følger den hypnotiske fordybelse, og til sidst det egentlige hypnotiske forandringsarbejde.

Hertil skal tilføjes, at klienten til tider allerede i den indledende del, oplever at forandringerne begynder at ske. Indkredsningen og afklaringen af hvordan klienten gerne vil have det fremover, vi flytter fokus fra offerrolle til kontrol. Pludselig åbnes klientens bevidsthed og fastlåsheden og afmagten sættes ud af kraft. Hermed er vejen banet for yderligere erkendelser og indsigter under selve hypnosearbejdet.

Efter hypnosen føres klienten blidt og roligt tilbage til vågentilstanden. Her er oplevelsen tit en tilstand af forfrisket hed og ny energi, som efter et kort men effektivt hvil.

Spørgsmål og svar til hypnose 1

Antallet af behandlinger?
Hypnose bliver ikke uden grund kaldt korttidsterapi. Ofte er det nok med to til tre behandlinger for at få en mærkbar effekt, men det varierer naturligvis fra person til person.

De fleste gange sker der en væsentlig forbedring allerede ved første behandling, mens andre har brug for mere tid, før at forandringen sker.

 

Spørgsmål og svar til hypnose 1

Spørgsmål og svar til hypnose

Regler for god etisk praksis

  • Jeg følger god forretningsmoral og overholder gældende lovgivning
  • Jeg følger de Etiske regler og Behandlingsprincipper for hypnoterapeuter, der giver klienter saglig og nøgtern information om behandlingen og de forventninger de kan have til den.
  • Jeg har tavshedspligt om alle forhold, jeg erfarer om mine klienter, ligesom jeg sletter ALLE informationer/notater jeg har på klienten ved behandlingens afslutning.
  • Jeg vil aldrig give behandlinger, hvis jeg eller klienten er under indflydelse af alkohol, euforiserende stoffer eller tilsvarende.
  • Jeg vil aldrig fraråde en klient lægebesøg, og jeg er opmærksom på lokalemæssig og personlig hygiejne.

 

Spørgsmål og svar til hypnose 3

Misforståede myter om hypnose:

Der findes mange myter om hypnose, de fleste af dem passer ikke.
Jeg vil her aflive nogle af de misforståede myter, der findes om hypnose, og hvad der er sandt i forhold til hypnose.

Myte nr. 1: Hypnotisøren kan tage kontrollen over dig
Der findes mange myter om, at hypnotisører har evnen til at tage kontrollen over andre mennesker og påvirke dem til noget, de ikke selv har lyst til. Det synes jeg er en af de vigtigste myter af aflive, da det giver mennesker en utryghed og forbeholdenhed overfor hypnose. Men det er faktisk helt ubegrundet. Ingen hypnotisører i verden er i stand til at overtage styringen af andre mennesker og få dem til at gøre noget mod deres vilje.
Hypnose har udelukkende en effekt, når den hypnotiserede selv har et ønske om at lukke suggestionerne ind, hvilket vil sige hypnotisørens positive forslag, og gøre dem til en del af sig selv.

Myte nr. 2: Man kan sidde fast i en hypnotisk tilstand
En anden myte, jeg har hørt om hypnose, er, at man kan blive fanget/fastlåst i en hypnotisk tilstand. Dette er også en myte, og det er med til at skabe et forkert billede af hypnose egentlig er.
Der er ingen chance for, at man kan komme til at sidde fast i en hypnotisk tilstand, fordi klienten hele tiden skal påvirkes i hypnose, og sker det f.eks. at hypnotisøren holder mind i 5 min, så er der ingen påvirkning, og vil helt af af sig selv vil komme ud af den hypnotiske tilstand, og det efter nogle minutter.
Der findes ikke nogen kendte eksempler på, at en klient har været fastlås i en hypnose.

Hypnose er endnu en relativt ny behandlingsform for mange mennesker, og når man ikke kender dybdegående til et område, kan nogle være tilbageholdende og forsigtige for at passe på sig selv. Når man lærer om, hvordan hypnose fungerer, og hvordan al kontrol ligger hos klienten selv, vil man dog finde ud af, at man kan føle sig fuldstændig tryg ved at blive hypnotiseret. 

Priser:
En behandling koster Kr. 1.000 så skal du komme her 2 gange, er prisen Kr. 2.000,- og så fremdeles.
Du betaler efter hver behandling, og du får naturligvis en kvittering.
Rygestop (to behandlinger) betales efter første behandling, Kr. 2.000,-

Spørgsmål og svar til hypnose 1

Åbningstider:
Klinikken er åben:
Mandag-torsdag kl. 08.00-16.00  (Sidste klient kl. 14.30)
Fredag kl. 08.00-15.00  (Sidste klient kl. 13.30)

Betaling med kort:
Vi modtager kontanter og flg. betalings muligheder (IKKE Dankort):
Du får naturligvis en kvittering med hjem.

Spørgsmål og svar til hypnose 5

Er du interesseret i spændende artikler og nyt om hypnose?

Ved tilmelding til min nyhedsmail, får du hver måned tilsendt en spændende artikel.

Læs mere og tilmeld dig

Klinik Careteam, hypnose og hypnoterapi siden  2010

Hypnotisør og hypnoterapeut: 
Mogens Christensen, Løgstør

Spørgsmål og svar til hypnose 6

Har du et spørgsmål til det du lige har læst, skal du være velkommen til at kontakte mig på telefonen eller via denne kontaktformular. 

Ringer du til mig, mens jeg har jeg klienter, møder du min telefonsvarer. Indtaler du besked på denne, kontakter jeg dig så snart jeg er klar (samme dag). Jeg træffes på hverdage mellem kl. 08.00-16.00.

Vigtig Info:
Vi opbevarer IKKE nogen som helst informationer om dig.
Efter afsendelse af svaret til dig, slettes din besked og dermed alle oplysninger vi har om dig. 
Læs vores persondatapolitik